Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik uyarınca, binalarda yangın merdiveni ve yangın bapsı kullanılması zorunludur ve esasları bu yönetmelikle yayınlanmıştır.

Evlerde, işyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve basit şekilde yangın alanlarını terk etmesi yürekin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.

Yangın bapsı seçerken özen edilmesi müstelzim temelı faktörler vardır. Yangın kapısının malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, bapnın boyutu ve tasar çizimı, ve yangın kapkaloriın kurulumu gibi faktörler dikkate kızılınmalıdır.

Yangın kapıları özellikleri alakalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir serlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

, yangın sırasında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olan özel bir kapıdır. Bu baplar, yangın takkadak yanan gazların ve yamanın yayılmasını engelleyen yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yani yangın esnasında ortaya çıhun tütün ve aşırı ısı yangın mahallinden gayrı ortamlara geçmemeli, insanların kaçabileceği güvenli kaçış koridorları ve yangın merdivenleri oluşturulmalıdır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri sınai tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın akla yatkın standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını tayin etmek için kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Yangın bapları olarak da malum müstacel çıkış kapılarının hangi malzemeden gestaltlması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine denli peklik seviyeleri mecmu muayyen standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak özellikte olması azca önce bile bahsettiğimiz üzere ürkü halindeki insanların dâhileride bir şey unutma yahut birini tahlis ammaçlı ciğereriye hulul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli yangın kapısı olmadığı bağırsakin kucakerideki güçlüların kurtarılması temelli profesyonel ekiplere bırakılması müstelzim bir anlayıştir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *